Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan, şeriat yasalarının anayasa olarak kabul edildiği bir krallıktır. Hem yürütme gücünü, hem yasama gücünü elinde tutan kral, Bakanlar Kurulu'nu kendi atar ve kararlarını veto etme hakkına sahiptir.[4] Yönetimle ilgili önemli kararların aşağı yukarı tümü, Suudi ailesi tarafından alınır. Siyasal parti de, yasama organı da bulunmamakla birlikte, her yurttaş "meclis" diye adlandırılan düzenli dinleme oturumlarına doğrudan başvurarak krala şikâyetlerini iletebilir, yardımını isteyebilir.

Suudi Arabistan'da kral seçimi ile ilgili reforma gidiliyor. Kral artık halefini kendi seçemeyecek. Bunun yerine Kraliyet ailesi üyelerinden oluşan Biat adlı özel bir konsey gizli oylama yöntemiyle yeni kralı belirleyecek. 3 aday ise Kral tarafından tespit edilecek. Ancak Konsey yönetim için yetersiz gördüğü kralın haklarını elinden alma gücüne sahip olacak.

Suudi Arabistan Konsolosluklarından veya Özel yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından sağlanabilir.
Vize başvurularında dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Pasaportunuzun yıpranmamış olması bir avantajdır. Yıpranmış pasaportla vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilme ihtimaliniz vardır. Yıpranmış, hasar görmüş pasaportunuz varsa vize başvurusu öncesi pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.
Pasaport geçerlilik süresinin, vize almak için yaptığınız başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına dikkat etmelisiniz. Başvurunuzu yaparken, belgelerinizin doğru ve eksiksiz olması gerekir. Not : Sahte belgelerle vize başvurusu yapmak yasalara göre suçtur.
İşsiz iseniz veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değilseniz ya da teminat olarak gösterebileceğiniz, banka hesabı gibi, vize almak istdiğinizde potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize işlemlerini başarılı bir şekilde bitirme şansınız oldukça düşüktür.
Böyle bir durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Çünkü bazı ülkeler bir ülkeden (örneğin; Türkiye'den) yapılan vize başvurularındaki ret oranını (örneğin % 3 ün üzerinde olması durumunda ) göz önünde bulundurarak, bu ülkeyi göç açısından riskli ülkeler arasında kabul etmekte ve söz konusu ülkeye yönelik vize koşullarını daha sıkı kurallara bağlamaktadır.

Bizi hemen arayın!

Formu doldurup bize gönderdiğiniz takdirde danışman arkadaşlarımız sizinle irtibata geçeceklerdir.

Adınız Soyadınız: Lütfen Boş Bırakmayınız.
Telefon: Lütfen Boş Bırakmayınız.
E-posta: Lütfen Boş Bırakmayınız.
Geçersiz email.
Yaşadığınız Şehir: